Ексклюзиви
пʼятниця, 27 липня 2007 18:53

Підсвічування історичних будівель і пам"ятників обійдеться Києву в 55 млн. гривень

Київська міська державна адміністрація оцінює організацію художнього підсвічування 85 історичних будівель і пам"ятників в 55 млн. гривень.

Про це журналістам повідомив заступник начальника Головного управління містобудування, архітектури й дизайну міського середовища, головний художник Києва Віктор Глеба.

З його слів, 12 із цих 85 об"єктів уже освітлені, 15 перебувають у роботі, а по інших повністю готові проекти художнього підсвічування.

Однак Глеба вважає, що існуюче підсвічування окремих об"єктів потребує доробки, зокрема, будинок Софії Київської, підсвічування якого засліплює перехожих, і пам"ятника Богданові Хмельницькому, підсвічування якого влаштоване таким чином, що створює тіні на пам"ятнику.

Глеба зазначив, що художнє підсвічування історичних будинків і пам"ятників є частиною програми "Яскраве місто", яку Київміськадміністрація розробляє на 2007-2012 року.

Другою й основною частиною програми є зовнішнє освітлення магістралей і прибудинкових територій.

Він не зміг назвати вартість реалізації цієї частини програми, зазначивши, що поки не складено точний кошторис.

За даними комунального підприємства "Київміськсвітло", станом на 1 липня 2007 року на його балансі перебуває 137 об"єктів архітектурно-декоративного підсвічування, у тому числі 49 пам"ятників і 88 будинків.

"Київміськсвітло" обслуговує також 135,7 тис. світлоточок і 4,43 тис. м мереж зовнішнього освітлення.

Київміськадміністрація має намір виділити 183,8 млн. гривень на освітлення вулиць в 2007 році, збільшивши для цього фінансування комунального підприємства "Київміськсвітло".

У серпні 2006 року Київміськадміністрація зобов"язала власників історичних будинків у центрі міста із квітня 2007 року забезпечити їх підсвічування.

Після цього Головне управління охорони культурної спадщини визначило 25 об"єктів, у тому числі культурних, історичних, суспільних і вуличних ансамблів у центрі столиці, для їх першочергового підсвічування з 2007 року, повідомляють Українські Новини.

Зараз ви читаєте новину «Підсвічування історичних будівель і пам"ятників обійдеться Києву в 55 млн. гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути