середа, 27 січня 2021 01:37

Піднімуть штрафи за "фейкові" виклики швидкої і поліції

Піднімуть штрафи за "фейкові" виклики швидкої і поліції
За "фейковий" виклик доведеться заплатити більше. Фото: Сегодня

Пройшло голосування щодо підвищення штрафних санкцій за кілька видів порушень.

Депутати голосували за підвищення штрафів за свідомо неправдиві виклики різних служб і представників правоохоронних органів, повідомляє пресслужба парламенту.

317 народних обранців при мінімумі 226 віддали голоси за підвищення штрафів, якщо громадянин викличе "швидку" допомогу, аварійно-рятувальну службу або поліції без належної на те причини.

Раніше за такий вид проступку штрафували на суму в 51-119 грн. Однак відповідно до нового законопроєкту штрафні санкції за свідомо неправдиві виклики служб і правоохоронців збільшуються до 3 400-10 200 грн. Це вже становить від 200 до 600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Парламентарі хочуть карати підприємців, які почали свій бізнес, не маючи на руках зареєстрованої декларації відповідності матеріально-технічної бази компанії законам у сфері пожежної безпеки. Депутати хочуть збільшити таким бізнесменам штрафи з 680- 1700 грн до 2,5-3,4 тис. грн.

Ще нардепи розробили систему збільшення штрафів за звичайне порушення техніки пожежної безпеки. Так для пересічних громадян покарання зросте з 8,5-119 грн до 510-1700 грн. Для фізосіб-підприємців ці штрафи збільшаться з 850 грн до 3,4 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардепа спіймали на цікавому занятті в Раді

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила закон "Про народовладдя через всеукраїнський референдум", внесений президентом Володимиром Зеленським. За відповідне рішення проголосували 255 нардепів.

Зараз ви читаєте новину «Піднімуть штрафи за "фейкові" виклики швидкої і поліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути