неділя, 24 червня 2007 10:15

Під час московського міжнаціонального конфлікту затримано 42 людини

Співробітники правоохоронних органів Москви в п"ятницю увечері затримали 42 людини, яких підозрюють в участі в зіткненнях на грунті міжнаціональної ворожнечі, одне з яких пройшло на Китайгородському проїзді.

Затримані вони були "при спробах зіткнень" в районі Філі, Манежної і Слов"янської площ і всі вони - молоді люди, що зараховують себе до радикальних організацій.

Прес-секретар мера Москви Сергій Цой пояснив "Відлуння Москви", що, за його даними, в числі 42 затриманих 28 людей є членами Руху проти нелегальної імміграції (ДПНІ) і Конгресу російських общин (КРО), ще 14 затриманих, - вихідці з Кавказу.

Цой розповів, що московська міліція була проінформована про підготовлювані зіткнення і з ранку 22 червня "щільно відстежувала графік руху груп, які стихійно виникали в різних частинах міста, і усікала можливі конфлікти".

Лідер КРО, депутат Держдуми Дмитро Рогозін, вже виступив із спростуванням цієї інформації. "Офіційно заявляю, що активісти КРО 22 червня не брали участі в масовій бійці в центрі Москви", - сказав Рогозін.

Керівник Московського суспільства чечено-інгушської культури "Даймохк" Абуєзіт Апаєв також заявив в ефірі "Відлуння Москви", що не має в своєму розпорядженні підтверджень "участі представників чеченської общини" в московських зіткненнях. "Ми побоюємося, що також як в Ставрополі пускатимуть чутки і закликатимуть ще раз зібратися. Висловлюватимуться заперечення псуючи кавказців в Москві і намагатися розкручувати цю спіраль", - заявив він, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Під час московського міжнаціонального конфлікту затримано 42 людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути