Ексклюзиви
четвер, 04 жовтня 2007 15:04

Петербурзький міліціонер отримав чотири роки за вбивство студента

У Санкт-Петербурзі колишній міліціонер Олексій Николєв, який обвинувався у вбивстві студента і пораненні його друга, визнаний винним в перевищенні посадових повноважень і засуджений до чотирьох років загального режиму. Николєв був поміщений під варту прямо в залі Московського федерального суду.

Крім того, суд призначив йому покарання у вигляді заборони посідати певні посади протягом трьох років (робота в правоохоронних структурах).

Цивільний позов, по якому потерпілі вимагають з підсудного компенсації моральної шкоди у розмірі 1 млн рублів задоволений частково, - у розмірі 100 тисяч рублів. Інша частина позову - відшкодування матеріального збитку у розмірі 37 тисяч 203 рублів - задоволена повністю.

Інцидент відбувся в ніч з 8 на 9 липня 2001 року біля станції метро "Московська". Як затверджувало попереднє слідство, сержант Николєв став свідком бійки і, для того, щоб забіяки - два студенти Гірського інституту - залишалися на місці до прибуття міліції, спочатку зробив попереджувальний постріл в повітря, а потім відкрив стрілянину з табельної зброї, оскільки молоді люди побігли. В результаті Віталій Шумілін через дев"ять днів помер в лікарні, а Дмитро Мачихин став інвалідом. Через декілька днів було збуджено кримінальну справу - відносно студентів Міхальова і Шуміліна. Відносно міліціонера Олексія Николєва кримінальна справа була збуджена лише через півроку - в лютому 2002 року. 22 жовтня 2004 року міліціонер був засуджений на п"ять років позбавлення волі. Проте, відсидівши п"ять місяців, він знову вийшов на свободу - у зв"язку з відміною вироку, повідомляє "Фонтанка.Ru".

Зараз ви читаєте новину «Петербурзький міліціонер отримав чотири роки за вбивство студента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути