Ексклюзиви
субота, 24 листопада 2007 16:41

Первеза Мушаррафа оголосили переможцем на виборах президента Пакистану

Виборчком Пакистану відповідно до рішення Верховного суду країни оголосив Первеза Мушаррафа переможцем на президентських виборах, що відбулися 6 жовтня, повідомляє Associated Press.

Раніше з посиланням на заяву генерального прокурора країни Маліка Кайума повідомлялося про те, що Мушарраф може зайняти пост президента на новий термін як цивільна особа 28 листопада.

Надзвичайне стан, введений в країні 3 листопада, може бути знятий перед парламентськими виборами, які призначені на 8 січня 2008 року, проте остаточне рішення прийматиме президент.

Введення режиму надзвичайного стану сам Мушарраф пояснив "розгулом тероризму і екстремізму", що поставив під загрозу суверенітет держави, а також "саботажем діяльності" президента з боку судової влади.

Дія конституції і робота судів на цей час припинені, припинено мовлення більшості незалежних телеканалів і заборонений випуск опозиційної преси. У столицю і ряд інших міст були введені війська, пройшли арешти лідерів опозиції.

Крім того, з країни були вислані британські журналісти - за "наклеп і образи" проти Пакистану і його керівництва, як повідомлялося в офіційному комюніке. NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Первеза Мушаррафа оголосили переможцем на виборах президента Пакистану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути