Ексклюзиви
четвер, 29 листопада 2007 09:24

Первез Мушарраф став цивільним президентом Пакистану

Президент Пакистану Первез Мушарраф у четвер 29 листопада склав присягу як цивільний глава держави, повідомляє AFP. У ході церемонії інавгурації Мушарраф присягнувся дотримувати конституцію країни, а також охороняти і захищати свій народ. Також він назвав свій вступ на пост цивільного президента "важливим кроком на шляху до встановлення демократії у країні".

У той же час він заявив, що не піддасться тиску заходу відносно відміни режиму надзвичайного стану. "Нам потрібна демократія, нам потрібні права людини, нам потрібна стабільність, але ми прийдемо до цього своїм шляхом", – відзначив Мушарраф.

Напередодні Мушарраф офіційно залишив пост начальника штабу сухопутних військ Пакистану, який займав з 1998 року. Також з"явилася інформація, що режим надзвичайного стану в країні може бути скасований найближчим часом.

Нагадаємо, що після перемоги Мушаррафа на президентських виборах у жовтні 2007 року Верховний суд відмовився підтвердити законність його обрання, поки він не звільниться з армійської служби. Проте 3 листопада Первез Мушарраф оголосив у країні надзвичайний стан, розпустив Верховний суд і припинив дію конституції, пояснивши це загрозою з боку терористів, що росте, і втручанням судової влади в дії уряду.

22 листопада новий склад Верховного суду, що складається з лояльних Мушаррафу суддів, погодився визнати його президентом. Після цього Мушарраф пообіцяв піти з поста командувача національної армії і керувати країною як цивільна особа, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Первез Мушарраф став цивільним президентом Пакистану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути