середа, 19 грудня 2007 13:31

Перехідний уряд Бельгії днями стане до роботи

Перехідний уряд Бельгії, яка вже понад шість місяців живе в умовах політичної кризи, сформований і стане до роботи цього тижня, повідомив журналістам прем"єр-міністр країни Гі Верхофстадт, що йшов у відставку. На переговорах, що завершились у середу вранці, він домовився про склад перехідного уряду з лідерами основних політичних партій.

За словами прем"єра, уряду, крім рішення невідкладних справ, що накопичилися за час затяжної політичної кризи, належить розблокувати ситуацію з інституційною та економічною реформами.

Парламент країни у вихідні має затвердити тимчасовий уряд на чолі з Верхофстадтом. Він складатиметься з 14 міністрів – на одного менше, ніж зазвичай. Через тимчасові повноваження кабінету в нім не буде держсекретарів. У глави виконавчої влади, як завжди, буде два міністри-заступники.

Бельгія жила без нового уряду 192 дні. Після парламентських виборів 10 червня очолювана фламандським політиком Івом Летермом Партія фламандських християнських демократів, що вісім років знаходилася в опозиції, отримала найбільше число місць в парламенті. Летерм отримав право формувати уряд, проте після більш ніж двомісячних безуспішних переговорів щодо реформ з потенційними партнерами по коаліції відмовився від поста прем"єра.

Король Бельгії 17 грудня доручив сформувати тимчасовий уряд Верхофстадту, а тижнем раніше – запропонувати варіанти виведення Бельгії із затяжної політичної кризи.

Раніше Верхофстадт заявив, що очолюватиме перехідний уряд не пізніше, ніж до березня 2008 року, після чого право сформувати постійний уряд буде знов передано Летерму, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Перехідний уряд Бельгії днями стане до роботи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути