Ексклюзиви
середа, 07 травня 2008 17:29

Пентагон розробить "кібернетичну зброю"

Президент і Конгрес США розпорядилися про розробку Пентагоном нових засобів і методів ведення наступальних і оборонних операцій в інформаційних мережах.

Секретний проект отримав кодову назву "Манхеттен" (ManhattanProject) по аналогії з однойменним проектом створення американської атомної бомби. Займатися розробкою нової "кібернетичної зброї" доручено управлінню перспективного планування оборонних науково-дослідних робіт США (DARPA), яке входить в структуру Пентагону.

Як відзначає StrategyPage, подібний за масштабами проект останній раз управління DARPA отримало в кінці 50-х років минулого століття, коли американцям довелося в швидкому порядку наздоганяти радянську космічну програму.

В рамках нового проекту "Манхеттен" планується створити закриту комп"ютерну мережу, яка по своїх основних характеристиках відповідатиме "усесвітній павутині". Експериментальний інтернет стане майданчиком для розробки і тестування різних програм, зокрема призначених для перевірки вразливості систем безпеки, проникнення в закриті комп"ютерні мережі, несанкціонованого скачування інформації і так далі.

Першим етапом проекту "Манхеттен" передбачається проведення оцінки ситуації, що склалася до теперішнього часу, у сфері захисту інформаційних мереж, а також визначення основних напрямів подальшої роботи по запобіганню можливому збитку в майбутньому. Потім почнеться фінансування розробки "кібернетичної зброї". Інші деталі проекту залишаються засекреченими.

Нагадаємо, що у вересні 2007 року Пентагон створив нове кібернетичне командування у складі військово-повітряних сил. Його основою завданням проголошений захист комунікаційних систем американських озброєних сил, повідомляє StrategyPage.

Зараз ви читаєте новину «Пентагон розробить "кібернетичну зброю"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути