четвер, 27 вересня 2007 13:18

Пентагон попросив $190 млрд на дві війни

Пентагон попросив Білий дім виділити 190 мільярдів доларів на фінансування війни в Іраку і Афганістані в 2008 році.

У лютому 2007 року адміністрація президента США Джорджа Буша попросила Конгрес схвалити виділення 147 мільярдів доларів на фінансування військових операцій. Ці кошти повинні були бути виділені з 1 жовтня 2007 року. Проте з тих пір Пентагон змінив свої оцінки, попросивши збільшити бюджет двох воєн на 2008 фіскальний рік ще більш ніж на 42 мільярди доларів.

У 2006 році Пентагон рекомендував Білому дому виділити додаткові 99,7 мільярда доларів на фінансування військових операцій, збільшивши таким чином бюджет обох кампаній до 170 мільярдів доларів. У квітні 2007 року Конгрес схвалив законопроект про виділення додаткових грошей, встановивши в нім терміни виведення американських військ з Іраку.

Проте Джордж Буш наклав вето на прийнятий Конгресом США законопроект. Після цього Палата представників і Сенат Конгресу США схвалили законопроект, що надає 95 мільярдів доларів на фінансування війни в Іраку і Афганістані до 30 вересня 2007 року без певної дати виведення військ. Законопроект був підписаний президентом в кінці травня.

Сума, виділена на ведення військових дій в 2008 році, стане найбільшою з початку вторгнення американських військ до Іраку. Всього ж, за даними рахункової палати Конгресу, з вересня 2001 року Сполучені Штати витратили на військові дії в Іраку і Афганістані більше 600 мільярдів доларів, повідомляє Reuters.

Зараз ви читаєте новину «Пентагон попросив $190 млрд на дві війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути