вівторок, 22 квітня 2008 16:23

Пенсільванія може вирішити долю Обами і Клінтон

У американському штаті Пенсільванія проходить голосування, яке може остаточно визначити, хто представлятиме Демократичну партію на виборах президента США.

Напередодні сенатори Барак Обама і Хіларі Клінтон обмінялися ударами в ході передвиборної боротьби. Клінтон звинуватила Обаму в тому, що він допомагає кандидатові в президенти від республіканської партії Джону Маккейну. Обама у свою чергу сказав, що Клінтон користується в своїй боротьбі тактикою, при якій всі засоби хороші, аби набрати додаткові очки, передає "Бі-бі-сі".

Зараз по кількості делегатів на конференцію демократів, яка офіційно висуне кандидата в президенти від демократів, Обама Барак випереджає Хіларі Клінтон. У Обами зараз 1638 голосів, а у клінтон - 1502. Для обрання кандидатом необхідно отримати мінімум 2024 голоси.

Не дивлячись на те, що Обама лідирує в передвиборній гонці, до повної перемоги йому ще далеко. Клінтон заявляє, що не збирається виходити з боротьби до тих пір, поки не стане ясно, що Обама набрав потрібне число голосів. Пенсільванія направляє на конференцію 158 делегатів і 29 "суперделегатів". Оскільки боротьба між претендентами дуже гостра і Пенсільванія має велике число делегатів, нинішні праймеріз вельми важливі.

Якщо судити по складу населення штату, яке складають переважно білі американці, Хіларі Клінтон повинна отримати велику підтримку. Проте їй потрібно набрати якомога більше голосів, щоб скоротити розрив з Бараком Обамою і довести, що вона ще може продовжувати боротьбу за президентську номінацію.

На думку спостерігачів, в результаті праймеріз жоден з претендентів від Демократичної партії, як вважають, не набере 2025 голосів делегатів, необхідних, щоб визначити кандидата на листопадових президентських виборах до партійного з"їзду. У такому разі, якщо ні Обама, ні Клінтон не відмовляться від боротьби добровільно, то кандидат буде вибраний на з"їзді Демократичної партії в серпні, повідомляє Лігабізнесинформ.

Зараз ви читаєте новину «Пенсільванія може вирішити долю Обами і Клінтон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути