вівторок, 13 травня 2008 11:10

Пекін дав 120 млн доларів на рятувальну операцію після землетрусу

Пекін дав 120 млн доларів на рятувальну операцію після землетрусу
Влада Китаю виділила більше 120 мільйонів доларів на рятувальну операцію в районах, постраждалих від руйнівного землетрусу, повідомляє агентство Синьхуа з посиланням на Міністерство фінансів країни.

"Виділено 860 мільйонів юанів (близько 123 мільйонів доларів) на ліквідацію наслідків і проведення рятувальної операції в районах, постраждалих від землетрусу", - повідомляє агентство.

700 мільйонів юанів направлено в провінцію Сичуань, яка найбільше постраждала від землетрусу. Решта засобів розподілена між іншими постраждалими регіонами - провінціями Ганьсу, Шеньсі, Юньнань а також містом центрального підпорядкування Чунцин.

Землетрус магнітудою 7,6 забрав близько десяти тисяч життів. В епіцентрі стихійного лиха було зруйновано 80% будівель, безліч людей залишається під завалами.

За інформацією агентства Синьхуа, в даний час залишається невідомою доля 60 тисяч жителів провінції Сичуань. У рятувальних роботах, якими керує прем"єр Держради КНР Вень Цзябао, беруть участь близько 17 тисяч солдатів, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Пекін дав 120 млн доларів на рятувальну операцію після землетрусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути