середа, 25 липня 2007 18:55

Печерський районний суд підтвердив неминучість виборів

Печерський районний суд Києва заборонив Центральній виборчій комісії підтверджувати або спростовувати обнуління списку кандидатів у депутати Верховної Ради від блоку "Наша Україна".

Про це на прес-конференції сказав депутат Ради 5 скликання Микола Оніщук (НУ), посилаючись на визначення суду від 25 липня.

"Рішення суду, що було прийняте за заявою блоку "Наша Україна", набуло сили й не має потреби в жодних додаткових рішеннях ЦВК щодо виключення зі списку кандидатів у народні депутати, відповідно до рішення з"їзду", - сказав Оніщук, пояснюючи суть відповідного визначення суду.

Зі слів Оніщука, це означає, що склад Ради 5 скликання не зможе бути поповнений до 300 депутатів.

"Це означає, що дискусія, яка велася з приводу того, що крім рішення з"їзду ще повинне бути рішення ЦВК, завершилася", - сказав Оніщук.

З його слів, Печерський суд роз"яснив, що ЦВК не має компетенції приймати відповідне рішення у зв"язку з тим, що закон "Про внесення змін до закону "Про вибори народних депутатів України" набуває чинності тільки з 2 серпня.

"Зараз відсутня будь-яка юридична можливість оновити конституційну чисельність Верховної Ради, оскільки привести до присяги й визнати обраними наступних у списку кандидатів у народні депутати немає можливості, оскільки з"їзди Блоку Юлії Тимошенко й "Нашої України" обнулили свої списки", - сказав Оніщук, повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Печерський районний суд підтвердив неминучість виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути