Ексклюзиви
четвер, 28 серпня 2008 17:15

Патріарх закликав грузин молитися про повернення Абхазії та Південної Осетії

Глава Грузинської православної церкви Католікос-Патріарх всієї Грузії Ілія II закликав віруючих молитися про повернення Абхазії та Південної Осетії, а також про те, щоб Бог пробачив грузин.

"Ми щодня повинні просити Господа, щоб він повернув Абхазію і Самачабло (грузинська назва Південної Осетії. - Прим. ред.)", - заявив він на урочистому богослужінні на честь свята першого Пречистого Пресвятої Богородиці, що відбулося сьогодні в патріаршому соборі Сіоні в Тбілісі.

Разом з віруючими Ілія II прочитав молитву про Абхазію та Південну Осетію, повідомляє портал "Інтерфакс-Релігія" з посиланням на сайт "Грузія Online".

За словами патріарха, "грузини нагороджені такою природою, що не можуть тримати зло в серці, думках". Як зазначив Ілія II, той, хто зберігає зло, "шкодить насамперед самому собі". Він закликав молитися про те, щоб Господь оберіг жителів Грузії "від видимого і невидимого ворога і ворога перетворив на близького".

"Але в той же час ми повинні вдивитися і в себе. Ми часто допускаємо помилки, тому попросимо Господа, щоб помилував і пробачив", - сказав патріарх.

Він також додав, що грузинський народ "сильний духом, мудрістю, фізично, і жоден ворог його не зломить", повідомляє Интерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Патріарх закликав грузин молитися про повернення Абхазії та Південної Осетії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути