понеділок, 20 серпня 2007 09:41

Пасажирів тайваньського Boeing евакуювали за три хвилини до вибуху (ФОТО)
8

У аеропорту японського міста Наха в понеділок вранці згорів літак Boeing-737 China Airline, що прибув ыз Тайбея. З невідомої поки що причини спалахнув один із двигунів машини. Про це повідомили представники поліції та пожежної служби.

На борту літака перебували 157 пасажирів і вісім членів екіпажа. Раніше називалася цифра 155, але потім з"ясувалося, що окрім них там були двоє маленьких дітей без квитків.

Літак зробив посадку близько 10:27 за місцевим часом (4:27 за київським), через сім хвилин він зарулив на стоянку, а ще через хвилину вибухнув лівий двигун, передає РІА "Новини".

Корпус літака розламався надвоє посередині, а з розлому вирвалися чорні клуби диму. Шасі підломилися і літак завалився на черево. Тим часом усіх вдалося врятувати ще до того, як з"явилося полум"я, повідомляє телеканал NHK.

Головне поліцейське управління Японії підтвердило, що з пасажирами все гаразд. Проте одна людина отримала травми, про тяжкість яких не повідомляється.

Раніше повідомлялося, що до лікарні доправлено двох членів екіпажу, але представник міністерства земель, інфраструктури і транспорту Японії не підтвердив цю інформацію.

За годину з лишком після початку пожежі вогонь вдалося загасити. Зараз від машини залишився лише корпус, який прогорів наскрізь з обох боків.

Відразу ж після приземлення літака наземний службовець помітив, що з літака витікає паливо. Він негайно дав знати капітанові корабля, який викинув надувні трапи і ними екстрено евакуював усіх пасажирів і членів екіпажа. Як розповідають очевидці, за дві-три хвилини після цього вибухнув один із двох двигунів лайнера, і літак миттєво охопило полум"я. На гасіння пожежі було знадобилося більше години.

Керівництво аеропорту вже повідомило, що під час польоту і після приземлення капітан літака не повідомляв про які-небудь неполадки у нього на борту.

Головне поліцейські управління Японії вже оголосило, що не має даних, які б свідчили про можливість терористичного акту на борту літака. Судячи з усього, йдеться про технічну несправність, яка завдасть ще одного удару по репутації авіакомпанії China Airlines, що здійснює польоти в різні країни Азії, Європи і Америки, повідомляє Newsru.

Зараз ви читаєте новину «Пасажирів тайваньського Boeing евакуювали за три хвилини до вибуху (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути