пʼятниця, 21 грудня 2007 10:36

Партизан Кононов виграв позов проти Латвії у Страсбурзі

Колишній радянський партизан, полковник у відставці Василь Кононов, засуджений у Латвії за "військові злочини", виграв справу проти республіки в Європейському суді з прав людини. Остаточне рішення за позовом, як заявив Кононов, було ухвалене 17 грудня. "Визнано, що Латвія не мала жодних підстав мене репресувати, – розповідає він, – Це моя остаточна перемога, до якої я йшов вісім років".

Василь Кононов, який народився і виріс в Латвії, у роки Великої Вітчизняної війни очолював партизанський загін, який боровся з фашистами. Бійці цього загону, як повідомлялося, пустили під укіс майже два десятки німецьких ешелонів.

У 1998 році Кононов був заарештований за звинуваченням у причетності до каральної операції 1944 року, в ході якої були вбиті мирні жителі. Сам партизан стверджує, що воював тільки проти фашистів та їх посібників, а звинувачення у вбивстві мирних жителів відкидає, повідомляє видання "Телеграф".

Зараз ви читаєте новину «Партизан Кононов виграв позов проти Латвії у Страсбурзі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути