Ексклюзиви
понеділок, 20 серпня 2007 19:18

Парламент Туреччини не вибрав нового президента

Депутати турецького парламенту не змогли в понеділок в рамках першого туру виборів президента вибрати нового главу республіки. Глава МЗС Туреччини Абдуллах Гюль, що вважається найбільш вірогідним кандидатом на пост голови республіки, не зміг набрати більшість (367) голосів підтримки, потрібну для перемоги, - за нього проголосувало 341 депутат.

Сабахаттін Чакмакоглу від Партії націоналістичного руху отримав 70 голосів, а Тайфун Ічлі від Демократичної лівої партії - 13. Опозиційна народно-республіканська партія, настроєна категорично проти висунення Гюля, бойкотувала голосування.

Другий тур голосування відбудеться 24 серпня. Для перемоги в другому турі також потрібно набрати не менш як 367 голосів. Відповідно до конституції країни, якщо і після другого голосування не визначиться переможець, то два кандидати, що набрали більшість голосів, боротимуться за президентський пост в третьому турі.

У нім для перемоги потрібна підтримка простої більшості, тобто 276 депутатів. Місцеві аналітики відзначають, що при такому сценарії правляча Партія справедливості і розвитку, що висунула Гюля, здатна, не вдаючись до підтримки інших партій, вибрати його, оскільки володіє 340 мандатами в парламенті після перемоги на дострокових парламентських виборах в липні цього року, повідомляє ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «Парламент Туреччини не вибрав нового президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути