вівторок, 28 жовтня 2008 15:04

Парламент Ізраїлю погодився провести вибори 10 лютого

Партії, представлені в парламенті Ізраїлю (Кнесеті), домовилися у вівторок провести дострокові вибори 10 лютого 2009 року.

Фракції відмовилися від ідеї саморозпуску для перенесення виборів на раніший або пізніший термін і вирішили слідувати процедурі, прописаній в Основному законі "Про уряд".

Процедура передбачає припинення повноважень Кнесету після закінчення 21 дня з офіційної заяви президента Ізраїлю про неможливість створення нового уряду на основі складу діючого парламенту.

Таку заяву президент Шимон Перес зробив напередодні. Самі вибори, згідно закону, проводяться в останній вівторок, передуючий закінченню 90 днів з дати розпуску Кнесету, тобто 10 лютого.

Очікується, що до приведення до присяги нового кабінету виконувати обов"язки прем"єра продовжить Ехуд Ольмерт, який подав у відставку в кінці вересня через гучний корупційний скандал, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Парламент Ізраїлю погодився провести вибори 10 лютого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути