Ексклюзиви
четвер, 27 березня 2008 12:19

Парламент Естонії знову очолила 64-річна Ене Ергма

Парламент Естонії (Рійгікогу) знов обрав своїм головою 64-річну Ене Ергма, депутата від правлячої партії Cоюз Вітчизни і Res Publica.

Ергма була єдиним претендентом на цю посаду. За неї проголосували 83 з 93 присутніх в залі депутатів (всього в парламенті Естонії 101 депутат). Проти - 2 особи, 8 бюлетенів було визнано недійсними, повідомляє естонське видання Postimees.

Після переобрання Ергма подякувала своїм колегам, підкресливши, що у парламентаріїв багато роботи. Вона висловила сподівання, що ця робота буде спільною.

Вибори керівництва парламенту Естонії проводяться закритим голосуванням. Спікер і віце-спікери обираються строком на один рік.

Ене Ергма народилася в 1944 році в естонському місті Раквере, закінчила в 1964 році Тартуський державний університет за фахом фізика, в 1969 році - Московський державний університет за фахом астрономія.

Входить до керівництва парламенту з 2003 року. У 2003-2006 році вона була спікером, в 2006-2007 другим віце-спікером. Знов на посаду керівника Рійгікогу вона повернулася рік тому, в квітні, після березневих виборів. Незаміжня, дітей немає, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Парламент Естонії знову очолила 64-річна Ене Ергма». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути