четвер, 18 жовтня 2007 18:13

Парижани масово пересіли на велосипеди

 У Парижі в четвер, у день загального страйку працівників громадського транспорту, городяни масово пересіли на велосипеди.

Транспортна система міста паралізована - метро, автобуси і приміські потяги працюють приблизно на 10% своїх можливостей, а на дорогах утворилися сильні затори.

Міська мережа велосипедів "Веліб" (Velib) до 9 годин ранку зареєструвала удвічі більше користувачів, ніж зазвичай - 27 тисяч замість звичних 14 тисяч.

"Усе цілком непогано функціонує", - сказали у адміністрації "Веліб", відзначивши, що у зв"язку із збільшеним навантаженням на систему прийняті додаткові заходи по обслуговуванню пунктів прокату велосипедів.

У четвер в 70 містах Франції проходить найбільший за останні 13 років страйк транспортників. Співробітники залізничних доріг, метро, автобусів, а також енергетичних компаній протестують проти пенсійної реформи уряду, так званих "спеціальних режимів", які надають таким працівникам держпідприємств можливість йти на пенсію раніше і отримувати пенсійні виплати більші, ніж у інших категорій працівників, передає РІА "Новости".
Зараз ви читаєте новину «Парижани масово пересіли на велосипеди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути