четвер, 05 квітня 2007 13:29

Папа Римський звинуватив європейців у грабежі

Понтифік Бенедикт XVI підтримує ідеї антиглобалізму, пише газета The Guardian. Тато Римський у своїй новій книзі звинуватив розвинені країни в тому, що вони століттями грабували Африку та інші бідні регіони планети. Уривок твору опублікували 4 квітня в італійській газеті Corriere della Sera. Вын свідчить про антикапіталістичні погляди Папи.

400-сторінкова книга, озаглавлена "Ісус з Назарета" (Jesus of Nazareth), вийде 16 квітня, у день 80-річчя Бенедикта XVI. Це перша книга, написана їм після обрання Папою Римським. З опублікованих уривків виходить, що Папа засуджує наслідки колонізації, оскільки європейці лише грабували і розбещували корінне населення, а не несли йому просвіту.

"Замість того, щоб принести їм Бога і зберегти все краще в їх традиціях, ми принесли їм цинізм світу, в якому немає Бога, а є тільки сила і прибуток", – мовиться в книзі.

Несподіванкою стало і те, що глава католицької церкви зі схваленням відізвався про Карла Маркса і його ідеї людини як жертви відчуження. По Марксу відчуження – це втрата сенсу існування робочим у процесі праці в епоху капіталізму, перетворення працівника на "деталь" величезного машинного механізму. Папа, проте, відзначив, що філософу не вдалося до кінця зрозуміти суть проблеми, оскільки його міркування знаходилися тільки в матеріальній площині, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Папа Римський звинуватив європейців у грабежі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути