Ексклюзиви
вівторок, 06 листопада 2007 16:49

Папа Римський вперше прийняв короля Саудівської Аравії

Папа Бенедикт XVI, чия промова про зв"язок ісламу та тероризму спровокувала в 2006 році конфлікт з мусульманами, вперше зустрівся у вівторок з королем Саудівської Аравії Абдуллою.

Папа привітав короля і провів з ним півгодинні особисті переговори в своїй бібліотеці. Ватикан повідомляє, що Абдулла просив аудієнції Бенедикта під час своєї поїздки по Європі, хоча раніше він вже двічі відвідував Ватикан - як кронпринц і як прем"єр-міністр по нафтовій енергетиці.

Саудівська Аравія і Китай залишалися єдиними країнами, з якими у Ватикану до цих пір не були налагоджені дипломатичні відносини. Проте Бенедикт XVI висловив незадоволення з приводу того, що в Саудівській Аравії у християн немає свободи віросповідання і вони не можуть відкривати церкви. Він висловив надію, що аудієнція дозволить налагодити діалог з цієї проблеми і забезпечити свободу віри більш ніж мільйону робочих-християн в Саудівській Аравії.

На завершення зустрічі Абдулла подарував Папі традиційні східні подарунки - золотий кинджал, золоту статую пальми і срібну фігуру чоловіка на верблюдові, повідомляє Газета.Ru.

Зараз ви читаєте новину «Папа Римський вперше прийняв короля Саудівської Аравії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути