понеділок, 28 січня 2008 11:40

Папа Римський разом з дітьми випустив у небо білих голубів миру

Минулої неділі після прочитання недільної молитви Angelus Domini (Ангел Господній) Папа Римський Бенедикт XVI виступив перед прочанами, присутніми на площі Святого Петра, з проповіддю, присвяченою проблемам виховання дітей.

Звертаючися з вікна свого робочого кабінету до десятків тисяч вірян, понтифік заявив, що формування нових поколінь – важке, але найважливіше завдання в ім"я майбутнього.

Як завжди, Папа скористався недільною проповіддю, щоб поговорити про актуальні події у світі. Він, зокрема, нагадав про міжнародний День хворих на проказу, що відзначається 27 січня, і закликав молитися за всіх, хто потерпає від цієї страшної хвороби. У вітанні польською мовою Бенедикт XVI висловив співчуття сім"ям загиблих у авіакатастрофі військово-транспортного літака з 20 офіцерами ВВС на борту, що розбився минулого тижня в Польщі.

Римський Первосвященик також побажав успіху всім дітям, що брали участь у програмі "Караван миру", спрямованій на солідарність з однолітками, що страждають від голоду і насилля на Землі. У неділю, на завершальному етапі своєї акції, 5 тис. дітей перетнули історичний центр Риму від площі Навона і прийшли до головної ватиканської базиліки. Папа разом з хлопчиком і дівчинкою – юними учасниками цієї демонстрації – випустив з клітки двох білих голубів. Птахи полетіли у височінь римського неба, що дозволило Бенедикту із задоволенням зазначити: "Цього разу добре вийшло, а то іноді вони повертаються!", повідомляє ИТАР-ТАСС

 

Зараз ви читаєте новину «Папа Римський разом з дітьми випустив у небо білих голубів миру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути