Ексклюзиви
середа, 16 квітня 2008 11:57

Папа Римський приїхав святкувати свій день народження до Буша (ФОТОРЕПОРТАЖ)
5

Президент і перша леді США Джордж і Лора Буш, а також їхня донька, особисто зустріли на базі ВВС США "Ендрюс" під Вашингтоном Папу Римського Бенедикта XVI, який вперше прибув з шестиденним візитом до США.

Прибуття Бенедикта XVI на базу і його зустріч з Бушами включає як відкриту для преси, так і закриту частини.

На честь прибуття Папи влаштують салют, після якого Буш, а потім Бенедикт XVI виступлять з короткими заявами.

В середу вранці за вашингтонським часом (о 17:30 за київським) Бенедикт XVI прибуває до Білого дому. Досі за всю історію США Папа Римський тільки одного разу зустрічався з американським президентом у Білому домі. 1979 року з президентом США Джиммі Картером під час свого візиту зустрівся Іван Павло ІІ.

Буш вже зустрічався з Бенедиктом XVI під час візиту до Ватикану в червні минулого року.

В середу Бенедикту XVI виповнюється 81 рік і ввечері цього дня в Білому домі на честь візиту Папи Римського влаштують велику офіційну вечерю з блюдами баварської кухні, але присутність Бенедикта XVI на цій вечері не очікується, оскільки програма його перебування у Вашингтоні в цей час включає відвідини посольства Ватикану в столиці США.

В четвер вранці у Папи Римського запланована меса для 47 тисяч осіб, яка відбудеться на спортивному стадіоні. Потім він відвідає вашингтонський Католицький університет, де у нього пройде зустріч з ректорами 200 католицьких університетів і коледжів. Увечері в четвер Бенедикт XVI прибуде в культурний центр імені Івана Павла ІІ, де проведе зустріч з представниками інших релігій, які сповідують у США.

Також, як пише газета The Times, понтифік сподівається, що його візит, зустрічі з президентом США і молитва на місці, де раніше знаходилися будівлі Всесвітнього торгового центру, стануть початком відродження американців.

Проте наміри Папи молитися за спокутування гріхів терористів вже викликало численну критику. За словами представників понтифіка, ці дії направлені на відновлення діалогу між релігіями.

Візит Папи Римського до Вашингтона триватиме до ранку п"ятниці, коли назначений його виліт з бази ВВС США "Ендрюс" до Нью-Йорка.

Фото Reuters

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Папа Римський приїхав святкувати свій день народження до Буша (ФОТОРЕПОРТАЖ)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути