середа, 28 травня 2008 15:40

Папа Римський готує Третю енцикліку до осені

Держсекретар Ватикану Тарчизіо Бертоне заявив, що Третя енцикліка (послання понтифіка всім католикам) Папи Римського Бенедикта XVI буде оприлюднена восени.

"Папа дуже багато працює над енциклікою, - зазначив він. - Я не можу назвати точну дату її публікації. Напевно, це відбудеться восени. Не думаю, що ми закінчимо всі переклади влітку".

Повідомляється, що третя енцикліка понтифіка буде присвячена соціальним проблемам сучасності.

ЗМІ раніше припускали, що назва цього найважливішого церковного документа буде "Caritas in veritate" ("Милосердя в істині").

Сам Бертоне зазначив, що ще не знає, чи залишиться назва "Caritas in veritate". "Назва визначається на основі існуючого повного тексту. Я б не хотів стверджувати, що назва без сумніву залишиться такою, можливо, так", - сказав він.

Раніше очікувалося, що енцикліка буде опублікована 1 травня, коли Римо-Католицька церква відзначає свято Святого Йосипа Трударя.

Але унаслідок проблем з перекладом послання іноземними мовами дата публікації відкладається.

Відповідно до побажання Папи Римського, вперше в історії текст енцикліки одразу ж повинен бути опублікований китайською мовою. Не виключено, що буде підготовлений і переклад послання арабською мовою.

Стало відомо, що Третя енцикліка Бенедикта XVI буде присвячена соціальним проблемам, пов"язаним з процесом глобалізації. У ній Папа, який має славу одного з найбільших теологів сучасності, має намір підкреслити необхідність зв"язку між соціально-економічним розвитком людства і пошаною до людської особи. Очікується також, що в енцикліці буде порушено тему кричущого контрасту між багатством і бідністю в сучасному світі.

Нагадаємо, що свою першу енцикліку "Deus caritas est" ("Бог є любов") Бенедикт XVI підписав 25 грудня 2005 року. Вона була оприлюднена рівно через місяць і була своєрідним богословським роздумом про суть божественної любові як основа церковної місії милосердя і людинолюбства.

Друга енцикліка Бенедикта XVI "Spe salvi" ("Врятовані надією") була опублікована 30 листопада 2007 року і розкривала християнське розуміння надії в сьогоднішньому світі.

Сам факт підготовлення публікації нової енцикліки через такий малий час після оприлюднення попередньої є винятковим для Святого престолу. Він свідчить про особливе значення, що Папа Римський надає соціальним проблемам сучасності, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Папа Римський готує Третю енцикліку до осені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути