Ексклюзиви
неділя, 28 грудня 2008 17:43

Папа Pимський закликав до припинення кровопролиття на Святій землі

Папа Pимський Бенедикт XVI засудив "нескінченне" кровопролиття на Святій землі і закликав до припинення насильства в секторі Газа. У своєму зверненні до паломників на площі Святого Петра понтифік заявив, що глибоко тужить за "загиблими і пораненими, що страждають і проливають сльози, які стають жертвами трагічного ланцюга насильства і помсти", передає Associated Press. "Батьківщина Ісуса Христа не може більше бути свідком такого кровопролиття, яке повторюється нескінченно", - сказав Бенедикт XVI.

Повітряні бомбардування сектора Газа тривають другий день. В результаті ізраїльських атак в палестинському анклаві загинули, за останніми даними, близько 280 людей. За повідомленнями з Гази, більшість загиблих - бойовики і представники силових структур "Хамас", проте жертвами атак стало і мирне населення.

Папа Pимський Бенедикт XVI планує відвідати Святу Землю в травні 2009 р. Якщо цей візит відбудеться, це стане першим паломництвом Бенедикта XVI до Ізраїлю і палестинських територій з 2000 р., коли Святу землю відвідав Іоанн Павло II.

Зараз ви читаєте новину «Папа Pимський закликав до припинення кровопролиття на Святій землі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути