Ексклюзиви
понеділок, 03 грудня 2007 18:08

Палестинця удруге засудили за вбивство ізраїльського міністра

Єрусалимський суд в понеділок ухвалив вирок вбивці колишнього міністра туризму Ізраїлю Рехавама Зееві. Як пише Jpost, 33-річний Хамді Куран, член Народного фронту визволення Палестини (НФЗП), отримав довічний висновок плюс сто років в"язниці.

Раніше Куран разом з чотирма іншими палестинцями вже був засуджений за вбивство міністра Зееві в 2002 році. Тоді палестинський суд засудив їх до 18 років висновку. У березні 2006 року ізраїльські військові штурмом узяли в"язницю в Ієрихоні, в якій містилися засуджені, оскільки палестинські власті виразили намір їх звільнити. Перевівши палестинців, в числі яких були і лідер НФЗП Ахмед Саадат, в ізраїльську в"язницю, власті Ізраїлю ініціювали новий судовий процес.

У результаті безпосереднім виконавцем вбивства був визнаний Хамді Куран. За вбивство його засудили до довічного висновку, а ще сто років додали за п"ять інших злочинів терористичного характеру.

Що стосується решти фігурантів цієї справи, то троє з них ще з"являться перед судом. Разом з тим, ізраїльські власті не знайшли достатніх доказів причетності до вбивства Зееві Ахмеда Саадата.

Рехавам Зееві був убитий в Єрусалимі в жовтні 2001 року, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Палестинця удруге засудили за вбивство ізраїльського міністра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути