Ексклюзиви
четвер, 26 лютого 2009 20:16

Пакистан запропонував США віддати йому все афганські дрони

Пакистан запропонував США віддати йому все афганські дрони
Саме Пакистан, а не Сполучені Штати повинен контролювати процес завдання ракетних ударів по позиціях екстремістів в гірських районах країни. Упевненість в цьому сьогодні висловив глава пакистанського зовнішньополітичного відомства Шах Мехмуд Куреши. Він висловився за те, щоб Вашингтон також передав Ісламабаду безпілотні літаки, з яких і проводяться ракетні удари по тих місцях, де, ймовірно, переховуються бойовики. "Ми вважаємо, що якби відповідні технології були передані пакистанській стороні, їй вдалося б краще визначати, як їх використовувати", - заявив чиновник.

За словами міністра, тему про використання Ісламабадом американських безпілотників він піднімав на зустрічі з помічником президента США з національної безпеки Джеймсом Джонсом, що пройшла у Вашингтоні напередодні,проте подробиць цих переговорів Куреши розкривати не став. Глава МЗС Пакистану також відзначив, що адміністрація Барака Обами більше "прагне до того, щоб почути" аргументи пакистанської сторони під час обміну думками. За Джорджа Буша у представників Білого дому "була точка зору, і їхній підхід виглядав так: або погоджуйтесь, або ні - справа ваша", додав він.

У минулому американські авіаудари, що проводилися з використанням дронів, що запускаються з території сусіднього Афганістану, призводили до жертв серед мирного населення Пакистану.

За матеріалами ИТАР-ТАСС, РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «Пакистан запропонував США віддати йому все афганські дрони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути