Ексклюзиви
неділя, 31 серпня 2008 18:04

Пакистан на час Рамадану припинить бойові дії

Пакистанські військові припинять операції проти бойовиків руху "Талібан" на кордоні з Афганістаном на час Рамадану, священного для мусульман місяця, заявив міністр внутрішніх справ Пакистану Рехман Малік. При цьому він зазначив, що будь-який напад бойовиків потягне негайну відповідь військових, передає Associated Press.

29 серпня 2008 р., нагадує РосБізнесКонсалтинг, в результаті спецоперації на північному заході Пакистану збройні сили країни знищили щонайменше 30 бойовиків. За повідомленням місцевої влади, військовий винищувач завдав ракетного удару по укриттю бойовиків в долині Сват, знищивши при цьому таємний склад зброї.

Натомість в останні дні бойовики руху "Талібан" організували в Пакистані серію терактів, в результаті яких загинули більше 70 осіб. Як заявили представники руху, теракти були відповіддю талібів на проведення військових операцій проти бойовиків, зокрема на авіаудари військових по м. Баджур поблизу афгано-пакистанського кордону. Крім того, представники руху наголосили, що бойовики проводитимуть подібні теракти в інших великих містах країни, включаючи столицю м. Ісламабад, доки військові не припинять свої операції.
Зараз ви читаєте новину «Пакистан на час Рамадану припинить бойові дії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути