понеділок, 02 липня 2007 13:03

Падіж худоби почався на Закарпатті через інфекційне захворювання

 У Тячівському районі на Закарпатті зафіксовані випадки інфекційного захворювання великої рогатої худоби.

Як повідомили у Центрі пропаганди ГУ МНС України в Закарпатській області, в оперативно-рятувальну службу надійшло повідомлення від управління ветеринарної медицини про те, що на гірській долині "Задній Турбат" через хворобу загинули чотири голови великої рогатої худоби.

За даними лабораторних досліджень встановлено діагноз емфізематозний карбункул (ЕМКАР). Туші тварин знищені шляхом спалювання.

Фахівці управління ветеринарної медицини Тячівського району під час обстеження стада (99 голів) виявили у 70 голів підвищення температури і одну хвору тварину з клінічними ознаками захворювання на ЕМКАР.

Зараз на місці події проводиться комплекс ветеринарно-оздоровчих заходів.

Емфізематозний карбункул (ЕМКАР) - не гостре контагіозне інфекційне захворювання, переважно великої рогатої худоби і овець, яке характеризується утворенням крепітувальних набряків у мускульній тканині різних ділянок тіла. Хворіють, головним чином, молоді відгодовані тварини у віці від 3 місяців до 4 років. Виявляється спорадично. Реєструється впродовж всього року, але частіше в літній і осінній періоди. Летальність досягає 80%.

Емфізематозний карбункул - типова ґрунтова інфекція. Джерело інфекції - хворі тварини. Фактори передачі - грунт, пасовища, корма, вода, інфіковані збудником. Зараження тварин відбувається через пошкоджені шкіру і слизисті оболонки. Певну роль у  розповсюдженні хвороби грають кровососні комахи, передає УНИАН.

Зараз ви читаєте новину «Падіж худоби почався на Закарпатті через інфекційне захворювання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути