Ексклюзиви
понеділок, 02 квітня 2007 14:20

П`яного пілота заарештували за мить до злету

300 пасажирів рейсу авіакомпанії Virgin Atlantic, що вилітає з Heathrow до Нью-Йорку, з подивом спостерігали, як перед самим зльотом поліція в наручниках вивела з кабіни п"яного пілота. Співробітників правоохоронних органів викликала служба безпеки аеропорту, запідозривши, що пілот, який заробляє 120 тисяч доларів на рік, знаходився в нетверезому стані. У 47-річного льотчика узяли пробу на алкоголь і після цього заарештували. Пасажири рейсу VS003 вимушені були почекати.

Один із співробітників аеропорту на умовах анонімності повідомив The Sun: "Співробітник служби безпеки відчув запах алкоголю, що виходив від нього, і викликав поліцію. Поліцейські піднялися на борт в останнішій момент і вивели пілота в наручниках. Ще декілька секунд, і він би перелітав Атлантику з сотнями пасажирів на борту. Все могло закінчитися катастрофою".

Авіакомпанія Virgin Atlantic, як і багато інших, проводить жорстку політику у випадку, якщо персонал вживає наркотики або алкоголь. Екіпаж не має права приймати алкоголь за вісім годинників до зльоту, дозволена лише невелика кількість за 24 години. Межа допустимого вмісту пари алкоголю в диханні пілота під час виконання рейсу - дев"ять мікрограмів на 100 міллілітров повітря, що видихається. Для порівняння, у водіїв транспортних засобів таку межу складає 35 мікрограмів.

Представник Virgin Atlantic заявив: "Ми хотіли б вибачитися за заподіяні незручності і також завірити пасажирів, що безпека є нашим пріоритетом. Оскільки обставини цієї події є частиною поліцейського розслідування, на даному етапі ми не можемо прокоментувати деталі", повідомляють Factnews.
Зараз ви читаєте новину «П`яного пілота заарештували за мить до злету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути