Ексклюзиви
неділя, 16 червня 2019 03:12

Озвучили головні загрози пляжного відпочинку

Озвучили головні загрози пляжного відпочинку
Експерт вказала на небезпеки пляжного відпочинку. Фото: УНІАН

У Києві під час відпочинку на пляжах можна заразитися грибком або кишковою інфекцією. Бо пісок і ґрунт на пляжі є природним місцем існування багатьох видів грибків

"Якщо у вас свіжий педикюр, травмовані нігтьові пластини, порушена цілісність шкірних покривів на ногах – ви можете підхватити мікоз. Наприклад, онікомікоз (ураження нігтьових пластин) або мікоз стопи", – попередила міколог та бактеріолог Оксана Вольська, передає "Обозреватель".

Для профілактики вона порадила мити ноги і капці після пляжу господарським милом. "Можна зробити ванночки з морською сіллю, капнути туди кілька крапель йоду. Йод вбиває гриби", – розповіла бактеріолог.

У багатьох водоймах Києва була виявлена лактозонегативна кишкова паличка. "Це вид умовно патогенної кишкової палички, яка може викликати дуже серйозні кишкові отруєння. Інтоксикація, блювота, пронос, підвищення температури і всі інші "принади" класичного отруєння", – пояснила Вольська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чорному морі позеленіла вода

Експертка не радить купувати їжу у пляжних продавців і в пересувних вагончиках. "На пляжі можна з'їсти булочку. Бажано без начинки. Відмовитися від м'ясного, сиру, кукурудзи. Бо незрозуміло, де і в якому мішку вона лежала, як і хто її готував. У якій воді, якими руками – теж складно припустити", – констатувала вона.

На пляжах Одеси в морі позеленіла вода. Причиною стало розмноження небезпечних мікроорганізмів Нодуларіа спамігена. Вони виділяють отруйні речовини.

У Держспоживслужбі просять місцевих і туристів не купатися в морі. Небезпечно їсти спійманих тут риб, молюсків і креветок.

Зараз ви читаєте новину «Озвучили головні загрози пляжного відпочинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути