пʼятниця, 31 серпня 2007 08:25

Озонова дірка над Антарктидою збільшується

Цього року озонова дірка над Антарктидою виникла завчасно, проте її розміри, швидше за все, не перевищать рекордних показників кількох попередніх років. "Ще дуже рано робити остаточні висновки про розвиток озонової дірки цього року і можливий ступінь втрати озону. Це залежатиме від метеорологічних умов у період до початку жовтня, коли виснаження зазвичай припиняється", - йдеться в заяві Усесвітньої метеорологічної організації.

Озонова дірка над Антарктидою з"являється щороку на початку весни в Південній півкулі. Площа, охоплена озоновою аномалією, за станом на 25 вересня 2006 року складала 29,5 млн кв. км. У попередньому рекордному 2000 році її площа дорівнювала 29,4 млн кв. км.

Завдяки ухваленню Монреальського протоколу останніми роками вдалося значно скоротити використання озоноруйнуючих речовин, і озоновий шар почав відновлюватися. Проте, за прогнозами вчених, його повне відновлення над Антарктикою відбудеться не раніше 2065 року - на 15 років пізніше, ніж передбачувалося, повідомляє Cnews.

 

Зараз ви читаєте новину «Озонова дірка над Антарктидою збільшується». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути