понеділок, 24 березня 2008 14:45

Острів графа Монте-Крісто відкриють для туристів

Крихітний острівець Монтекрісто, розташований на південь від острова Ельба в Тірренському морі, італійська влада незабаром відкриє для туристів. Цей безлюдний кам"янистий шматочок суші детально описаний Олександром Дюма-батьком в його знаменитому авантюрному романі "Граф Монте-Крісто".

Як пише лондонська газета The Times, щорічно на острів зможе потрапити не більше тисячі людей. Газета The Guardian уточнює, що мова йде про трьох тисячах відвідувачів: третині з них буде дозволено гуляти по острову у супроводі гіда, решта задовольняться візитом в місцевий музей природної історії. Ночівлі на Монтекрісто категорично заборонені.

Монтекрісто є частиною Тосканського архіпелагу, природного заповідника, що особливо охороняється. На острові живе ендемічний вид гадюки, в прибережних водах зустрічається виключно рідкісний вид тюленів - тюленів-ченців. Природоохоронне відомство Італії ретельно контролює доступ туристів на острови архіпелагу в надії зберегти їхню унікальну флору і фауну.

На острові розташовані руїни вілли XVIII століття і монастиря, побудованого в XIII столітті і покинутого трьома сторіччями пізніше.

У романі Олександра Дюма "Граф Монте-Крісто" помилково засуджений моряк Едмон Дантес дізнається про скарб, захований на острові Монтекрісто, від свого наставника і мешканця сусідньої камери в замку Іф - абата Фаріа. Після кончини Фаріа Дантес біжить з в"язниці і за допомогою контрабандистів знаходить скриню, повну золота і коштовних каменів. Згодом Дантес купує собі титул графа Монте-Крісто. Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Острів графа Монте-Крісто відкриють для туристів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути