Ексклюзиви
четвер, 22 березня 2007 14:53

Останній книжковий магазин для геїв закриють у Великобританії

Британські і американські письменники включилися в кампанію із захисту останнього в Лондоні і єдиного у Великобританії книжкового магазину, орієнтованого на сексуальні меншини. Як повідомила газета The Guardian, власники розташованого в районі Блумсбері магазина "Gay"s The Word" не можуть сплатити оренду: їм потрібно за два місяці зібрати 20 тисяч фунтів стерлінгів (трохи менше 40 тисяч доларів), а продаж книг різко впав.

Письменниця Алі Сміт (Ali Smith), лауреатка Уїтбредовської премії, автор роману "Готель - мир", заявила, що закриття "Gay"s The Word" означає "політичну, культурну, суспільну і людську втрати". Сара Уотерс (Sarah Waters), яка двічі номінувалася на Букеровську премію, автор "Тонкої роботи", приєдналася до Сміт, відзначивши, що магазин в Блумсбері - одна з "найлюдяніших" визначних пам"яток Лондона. Едмунд Уайт (Edmund White), що написав "Історію одного хлопчика", назвав "Gay"s The Word" унікальним магазином з видатним персоналом.

Постійними відвідувачами магазина є відомі художники Гілберт і Джорж, актор і письменник Саймон Келлоу і багато інших.

"Gay"s The Word" відкрився в 1979 році. У 1984-му його намагалися закрити через імпорт "літератури непристойного змісту", але справа розвалилася: суд не визнав злочином ввезення книг Алена Гінзберга, Гора Відала і Теннесі Уїльямса. Магазин знаменитий не тільки виключно багатим асортиментом книг і періодики, але і регулярними зустрічами з письменниками, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Останній книжковий магазин для геїв закриють у Великобританії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути