Ексклюзиви
пʼятниця, 06 липня 2007 09:32

Останки 19-річної українки, загиблої у Таллінні, перепоховали в Ізраїлі (ФОТО)

 

4 липня в Єрусалимі, відбулося перепоховання останків полтавчанки Олени Варшавської, яка загинула під час звільнення Таллінна у 1944 році.

Дівчина служила медсестрою у 40-му гвардійському мінометному Талліннському ордена Богдана Хмельницького полку, і загинула у 19 років. Її тіло покоїлося у Таллінні у братській могилі, недавно перенесеній з центру міста на меморіальне кладовище.

Прес-служба Уповноваженого Верховної Ради з прав людини оприлюднила текст останнього листа Олени своєму батьку. Ці рядки були написані дівчиною за 6 днів до її загибелі, яка сталася 25 вересня 1944 року.

 

"?Закінчим війну і якщо залишимося живі, заживемо хорошим чудовим життям. Ех, тато, яке життя побудуємо! А якщо не доведеться дожити до цього щастя, то і не дуже образливо, наше місце займе нове покоління, повне знань, енергії і волі і, може, нас пригадає! Не думай, що я впала в песимізм, навпаки, я виробила в собі принцип дивитися на життя тверезо, без зайвих фантазій, що захаращують мозок. Утішно, коли просуваєшся вперед. Скоро ти почуєш про нас. Знай, що і наша частка праці вкладена в цю Перемогу?", пише Остров.

Зараз ви читаєте новину «Останки 19-річної українки, загиблої у Таллінні, перепоховали в Ізраїлі (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути