Ексклюзиви
четвер, 22 листопада 2007 13:16

Основна причина потягу до куріння залежить від генів

Основна причина потягу до куріння залежить від генів
 Учені з Німеччини і США, проаналізувавши гени 4,3 тис. осіб прийшли до висновку, що схильність до куріння закладена в генах.

Спеціалісти з університетів Бонна і Гейдельберга спільно з колегами з Гарвардської медичної школи в результаті досліджень отримали дані, які свідчать, що генетичні зміни призводять до того, що людина легше і раніше звикає до сигарет.

Тяга до нікотину на 50-75% обумовлена генетично, і лише потім вона залежить від зовнішніх чинників, таких, як стрес і негативний приклад оточуючих, повідомляють учені.

Дослідники відзначають, що найважливішу роль у формуванні шкідливої звички грають 2 гени: при змінах в гені TPH1 нікотинова залежність у людини виявляється особливо сильно, і від неї важко позбавитися, а при зміні в гені TPH2 призводять до того, що людина рано починає палити.

Як показали дослідження, обидва ці гени пов"язані з виробленням гормону серотоніну, нестача якого призводить до розвитку депресій і фобій і вважається однією з причин формування наркотичної залежності від різних речовин, повідомляє Кореспондент.

Зараз ви читаєте новину «Основна причина потягу до куріння залежить від генів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути