понеділок, 04 лютого 2008 12:58

Організатори теракту на Балі, засуджені до страти, добилися перегляду справи

 Засуджені до смерті організатори теракту на Балі у жовтні 2002 року добилися перегляду справи. Як повідомляє Sydney Morning Herald, страта, що очікувалася ще у 2006 році, відкладається до нового рішення суду.

Адвокати засуджених раніше заявляли, що в новому позові оскаржуватимуть застосування нових законів, які дозволили заднім числом засудити їх підзахисних до вищої міри покарання.

Документи на перегляд справи захисники подавали вже удруге. Перший протест був відхилений, і над терористами нависла загроза швидкої страти.

Жертвами теракту на Балі у жовтні 2002 року стали 202 людини, зокрема 88 австралійців.

До страти засудили трьох братів: Алі Гуфрона (Мукласа), Амрозі і Алі Імрона. Муклас, на відміну від двох братів, не мав відношення до технічного виконання теракту на Балі. Проте, будучи одним з лідерів регіонального ісламського угрупування "Джемаа Ісламійя", він, як вважає звинувачення, грав центральну роль у розробці стратегії дій цього терористичного угрупування у Південно-східній Азії, в рамках якої була проведена акція на Балі, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Організатори теракту на Балі, засуджені до страти, добилися перегляду справи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути