Ексклюзиви
понеділок, 01 грудня 2008 09:50

Опозиціонери знімають блокаду з будівлі уряду Таїланду

Активісти тайської опозиції починають покидати будівлю уряду Таїланду, який вони блокували з кінця серпня, повідомляє AFP.

Демонстранти мають намір переміститися в будівлу аеропортів в Бангкоку, які також знаходяться під контролем опозиції.

Представник опозиціонерів заявив агентству, що рішення зняти блокаду з будівлі уряду не означає пом"якшення позиції протестуючих. За його словами, воно було прийняте через те, що залишатися там було вже небезпечно - в протестуючих кидали гранати. В результаті вибухів було поранено декілька людей.

Опозиціонери знаходилися у будівлі уряду з 26 серпня. Вони проникли на територію резиденції і розташувалися на газонах, проте спроб штурму робити не стали.

Пізніше протестуючі захопили два аеропорти в Бангкоку - Дон-муанг і Суваннапум. В результаті цього робота аеропортів була порушена, тисячі туристів довгий час не могли вилетіти додому. Влада країни ухвалила рішення задіяти для туристичних рейсів військовий аеродром "Утапао" за 140 кілометрыв від Бангкока, проте він насилу справляється з потоком пасажирів.

Опозиція вимагає відставки прем"єр-міністра Сончата Вонгсавата. З серпня 2008 року в Бангкоку відбулися декілька зіткнень протестуючих з прихильниками уряду. В результаті загинула щонайменше одна людина і декілька десятків отримали поранення.

Зараз ви читаєте новину «Опозиціонери знімають блокаду з будівлі уряду Таїланду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути