Ексклюзиви
середа, 17 грудня 2008 16:28

ОПЕК гарантує стабільність на світовому ринку нафти

Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) є гарантом стабільності на міжнародному енергетичному ринку, заявив голова картелю, міністр енергетики та шахт Алжиру Шакіб Хеліль.

"Спільні зусилля країн-членів ОПЕК останніми роками дозволили зберігати стабільність на ринку і забезпечувати потребу держав-споживачів нафти останніми роками", - сказав Хеліль, виступаючи на екстреній нараді картелю в алжирському місті Оран. Його виступ транслював Алжирський супутниковий телеканал.

При цьому міністр відзначив, що зараз від країн ОПЕК потрібні додаткові заходи зі стабілізації на ринку, зважаючи на різке падіння цін на нафту через світову фінансову кризу. "Це вимагає від нас згуртувати зусилля, аби протистояти викликам, підтримати нашу єдність, гарантувати стабільність на ринку, а також зберегти ключову роль нафти в світовій економічній системі", - сказав Хеліль, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «ОПЕК гарантує стабільність на світовому ринку нафти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути