Ексклюзиви
вівторок, 08 січня 2008 16:28

Опалення і гаряча вода подорожчають з березня

Київська міська державна адміністрація має намір підвищити тарифи на послуги гарячого водопостачання й централізованого опалення для бюджетних установ і організацій та інших споживачів на 20,1-24,9% з березня.

Про це сказано в проекті розпорядження Київміськадміністрації.

Проект розробило Головне управління цінової політики.

Цей проект передбачає встановлення економічно обґрунтованих тарифів виробникам і виконавцям послуг з опалення й гарячого водопостачання для бюджетних організацій та інших споживачів.

Зокрема, проект передбачає збільшення тарифу на опалення на 24,9%, або на 1,34 гривні до 6,72 гривні за 1 кв. м опалюваної площі приміщення.

Тариф на гаряче водопостачання для бюджетних організацій планується підвищити на 21,9%, або на 3 гривні до 16,69 гривні/куб. м за наявності в приміщенні лічильників води, для інших споживачів - на 20,1%, або на 3 гривні до 17,89 гривень/куб. м.

Крім того, адміністрація має намір підвищити тарифи на теплову енергію, яку виробляють енергопостачальні компанії "Київенерго" і "Укр-Кан-Пауер" (Дарницька ТЕЦ) для поставки її бюджетним організаціям та іншим споживачам, на 26,9%, або на 55,36 гривні до 261,3 гривні/Гкал (із ПДВ).

Управління пояснює, що ці тарифи розраховані з урахуванням встановлених Кабінетом Міністрів цін на газ для виробництва теплової енергії для потреб бюджетних організацій та інших споживачів з січня 2008 року на рівні 934,7 гривні за тис. куб. м.

Управління приймає зауваження й пропозиції фізичних і юридичних осіб із приводу проекту до 3 лютого.

У грудні 2007 року Кабінет Міністрів збільшив граничну ціну на природний газ для промислових споживачів, бюджетних організацій і прирівняних до них на 29,82%, або на 214,7 гривень за тис. куб. м до 934,7 гривні за тис. куб. м. з 2008 року.

Ціна встановлена без урахування ПДВ, цільової надбавки, тарифів на транспортування й поставку, витрат на зберігання, пишуть Українські новини.


Зараз ви читаєте новину «Опалення і гаряча вода подорожчають з березня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути