вівторок, 03 червня 2008 12:36

ООН закликала збільшити виробництво продовольства в півтора рази

Виробництво продовольства в світі необхідного збільшити на 50 відсотків. Про це заявив генеральний секретар Організації Об"єднаних націй (ООН) Пан Гі Мун. За його словами, які передає AFP, так можна стримати зростання цін на продукти харчування.

Пан Гі Мун відзначив, що чекає збільшення виробництва продовольства на 50 відсотків до 2030 року. Заява була зроблена на триденному продовольчому саміті ООН в Римі. За словами генсекретаря ООН, необхідно не тільки терміново виробити заходи по боротьбі з високими цінами, але і придумати довгострокову стратегію.

Необхідність заходів по боротьбі з цінами на продовольство виникла після того, як в 2007 і 2008 роках вартість рису, пшениці і інших продуктів харчування почала бити рекорди на світових ринках. Дефіцит продуктів викликало зростання інфляції у всіх країнах світу, а ряд бідних держав опинилися на межі кризи.

За даними ООН, зростаючі ціни на продукти можуть викликати бунти і страйки у ряді країн. Всесвітній банк вже заявив про те, що виділить на боротьбу з продовольчою кризою 1,2 мільярда доларів. У 2009 році Всесвітній банк підтримає сільське господарство шістьма мільярдами доларів, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «ООН закликала збільшити виробництво продовольства в півтора рази». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути