Ексклюзиви
четвер, 29 травня 2008 19:28

ООН визнала Балкани найспокійнішим місцем в Європі

Бюро ООН по боротьбі з наркоторгівлею і злочинністю (OfficeonDrugsandCrime - UNODC) 29 травня представило доповідь, в якій Балкани визнані найспокійнішим місцем в Європі.

На думку авторів доповіді, рівень злочинності в десяти балканських державах Албанії, Боснії-Герцеговині, Хорватії, Македонії, Молдавії, Болгарії, Чорногорії, Сербії і Косово нижчий, ніж в Західній Європі.

Як заявив глава бюро Антоніо Марія Коста (AntonioMariaCosta), порочний круг 1990 років, коли політична нестабільність сприяла зростанню злочинності, а злочинність породжувала нестабільність, подоланий.

Проте, автори доповіді визнають, що Балкани, не дивлячись на знайдену стабільність, все ще залишаються в уразливому положенні. Головну загрозу представляє організована злочинність, зв"язок кримінальних угрупувань з владою, торгівля наркотиками, людьми і зброєю.

Балканські держави продовжують залишатися транзитним пунктом для постачань героїну до західної Європи. При цьому наголошується, що об"єм наркоторгівлі перевищує сумарний дохід декількох балканських держав, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «ООН визнала Балкани найспокійнішим місцем в Європі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути