середа, 06 лютого 2008 13:33

ООН створить спеціальну комісію, для гарантування безпеки свого персоналу

 Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун оголосив про рішення створити спеціальну комісію, яка займатиметься гарантуванням безпеки оонівського персоналу у всьому світі. Главою цієї групи незалежних експертів генсек ООН призначив колишнього міністра закордонних справ Алжиру Лахдара Брахимі.

Як відзначив Пан Гі Мун у бесіді з журналістами, склад групи зараз уточнюється і буде оголошений дещо пізніше. Проте, зазначив він, "у комісію входитимуть абсолютно незалежні експерти з різних країн світу".

На думку генсека ООН, алжирський дипломат Лахдар Брахімі є "людиною миру". Пан Гі Мун висловив упевненість у його повній незалежності і неупередженості.

З січня 2004 року до теперішнього часу Лахдар Брахимі був спеціальним радником ООН у  ранзі заступника генерального секретаря. До цього він займався врегулюванням в Іраку і був главою Місії ООН по сприянню Афганістану, виконував функції спецпредставника по Гаїті (1994-96 роки) і спецпредставника по Південній Африці. Там він очолював Місію спостерігачів ООН на виборах 1994 року, в результаті яких президентом ПАР після падіння апартеїду став Нельсон Мандела.

Від імені генерального секретаря ООН він також виїжджав із спеціальними місіями до Заїру (зараз Демократична Республіка Конго), Ємену і Ліберії. Пост міністра закордонних справ Алжиру Брахімі займав з 1991 по 1993 роки.

Як відзначив Пан Гі Мун, завданням створюваної комісії буде також з"ясувати всі обставини недавнього терористичного акту в Алжирі. У результаті вибуху в алжирській столиці 11 грудня минулого року загинули 17 співробітників ООН. Були зруйновані приміщення Управління Верховного комісара ООН у справах біженців і Програми розвитку ООН, повідомляє  ІТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «ООН створить спеціальну комісію, для гарантування безпеки свого персоналу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути