Ексклюзиви
пʼятниця, 11 січня 2008 11:30

ООН порушила кримінальні справи проти корупціонерів у своїх лавах

Заступник Генерального секретаря зі служби внутрішнього нагляду ООН Інга-Брітт Аленіус на прес-конференції для журналістів повідомила про завершення розслідування з цілому ряду випадків порушень у закупівельній діяльності ООН.

Як повідомляє Центр новин ООН, результати розслідування викладені в новій доповіді Управління служб внутрішнього нагляду ООН. Аленіус повідомила, що Управління служб внутрішнього нагляду провело перевірки контрактів загальною вартістю $1,4 мільярда, в ході яких були виявлені упущення, зловживання, а також випадки шахрайства і розтрати.

Роберт Апплтон, голова Цільової групи з закупівельної діяльності, що входить в Управління служб внутрішнього нагляду ООН, уточнив, що всі ці факти були пов"язані з укладанням і виконанням контрактів на загальну суму близько 600 мільйонів доларів. Деякі співробітники ООН були викриті в причетності до корупції і проти них відповідними національними властями порушено кримінальні справи.

Голова Цільової групи не став уточнювати масштабів шкоди, зазнаної ООН у результаті такої незаконної діяльності. Він заявив, що її важко підрахувати. Іноді йдеться про упущену вигоду, іноді шкоди в матеріальному виразі немає, але вона виражається в підриві довіри до Організації.

Інформація про всі виявлені зловживання і порушення передається керівництву Секретаріату ООН, яке, в свою чергу, вживає дисциплінарні заходи, а також кроки щодо запобігання подібним випадкам у майбутньому шляхом удосконалення планування, поліпшення контролю за діяльністю співробітників служби закупівель, повідомляє "Подробности".

Зараз ви читаєте новину «ООН порушила кримінальні справи проти корупціонерів у своїх лавах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути