Ексклюзиви
вівторок, 20 травня 2008 16:46

ООН направить в М"янму 220 тисяч презервативів

Фонд населення ООН ухвалив рішення направити в М"янму, що постраждала від руйнівного циклону, майже 220 тисяч презервативів. За словами представника фонду Чайоса Кунанусонта (ChaiyosKunanusont), контрацептиви необхідні для того, щоб ті, що вижилі могли здійснювати сімейне планування, передає агентство FrancePresse.

Частина презервативів в кількості 72800 штук вже доставлена тим, хто постраждав. "Ми не хочемо, щоб припинилося регулярне використання протизаплідних засобів. Надзвичайна ситуація зазвичай завдає збитку системі охорони здоров"я, і люди не можуть дістати презервативи і контрацептиви", - пояснив позицію фонду Кунанусонт.

Разом з презервативами в М"янму будуть направлені набори допомоги породіллям, що включають леза для перерізання пуповини, чисті пелюшки і різні види протизаплідних препаратів, розраховані на використання 3390 жінками протягом трьох місяців.

На думку Кунанусонта, загальний об"єм постачань фонду допоможе 300 тисячам жителів Мєянми.

Циклон "Наргис" обрушився на низовинне побережжя країни на початку травня. За оцінками ООН, загальне число осіб, що потребують продовольства, медикаментів і даху, залишає 2,4 мільйона чоловік. За даними на 16 травня, число загиблих перевищило 77 тисяч чоловік, зниклими без вісти числяться ще близько 56 тисяч.

Гуманітарні організації звинувачують керівні в М"янме військові власті в тому, що вони перешкоджають наданню допомоги, через що вона дуже поволі доходить до постраждалих, повідомляє Лента.ru.

Зараз ви читаєте новину «ООН направить в М"янму 220 тисяч презервативів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути