Ексклюзиви
понеділок, 12 травня 2008 08:58

ООН: число жертв урагану "Наргіс" може перевищити мільйон

До 220 тисяч осіб виріс список зниклих безвісти в результаті катастрофічної повені в М"янмі, а число загиблих при найгіршому варіанті може перевищити мільйон. Про це оголосило сьогодні Управління ООН з координації гуманітарної діяльності.

В даний час воно намагається контролювати розподіл допомоги в охоплених хаосом постраждалих районах цієї країни в Південно-Східній Азії. За оцінками управління, в результаті удару тропічного урагану "Наргіс" і розливу річки Іраваді, що послідував за ним, постраждали від 1,2 до 1,9 млн людей.

В неділю військовий режим М"янми оголосив по телебаченню, що число загиблих в зоні стихійного лиха перевищило 28 тис. людей. Ці дані разюче відрізняються від оцінок співробітників ООН.

Управління з координації гуманітарної діяльності попередило також, що гострий брак води і продовольства в зоні лиха створює проблеми із забезпеченням санітарної безпеки.

Як пише The Times, у разі розповсюдження інфекцій в регіоні лиха, число жертв може перевищити один мільйон.

Правлячий в М"янмі військовий режим погоджується приймати гуманітарне сприяння з-за кордону. Проте не дозволяє зарубіжним представникам брати участь в розподілі допомоги. За даними ООН, в результаті подібного відношення влади до проблеми гуманітарну допомогу отримала всього чверть постраждалих, пише The Times.

У зв"язку з гострою ситуацією, що склалася, в регіоні лиха найближчим часом в Сінгапурі може відбутися конференція міністрів закордонних справ країн Південно-Східної Азії для вживання екстрених заходів по допомозі М"янмі, пише ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «ООН: число жертв урагану "Наргіс" може перевищити мільйон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути