Ексклюзиви
неділя, 16 грудня 2018 03:10

Онуфрій втратив титул митрополита Київського

Онуфрій втратив титул митрополита Київського
Онуфрій втратив титул. Фото: LIGA.net

Глава Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) Онуфрій офіційно втратив титул митрополита Київського.

Про це речник УПЦ Київського патріархату архієпископ Євстратій повідомив у суботу, 15 грудня, пише DW.

Титул отримав предстоятель помісної православної церкви в Україні Епіфаній, обраний раніше в цей же день на об'єднавчому соборі православних церков у Києві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Патріарх Варфоломій офіційно запросив Епіфанія до Стамбулу

Після завершення собору глава нової автокефальної православної церкви України закликав приєднуватися до неї православних архієреїв і мирян. Український президент Петро Порошенко заявив, що влада захистить права священиків і мирян УПЦ МП, які добровільно вирішать покинути її.

У свою чергу в РПЦ назвали "канонічно нікчемним" Об'єднавчий собор, за підсумками якого українське духовенство об'єдналося і затвердило статут нової помісної православної церкви, а також шляхом таємного голосування обрало її предстоятеля.

"Неканонічні збори осіб, які почасти мають, а здебільшого - не мають законної архієрейської хіротонії під загальним керівництвом мирянина і глави держави, а також приїжджого люду, нічого не розуміючого, обрало неканонічного "архієрея" таким же неканонічним предстоятелем", - заявив заступник голови відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату протоієрей Микола Балашов.

15 грудня в Софії Київській пройшов Об'єднавчий собор, на якому таємним голосуванням був обраний предстоятель єдиної Української православної церкви. Ним став митрополит Переяславський і Білоцерківський Епіфаній (Думенко).

Зараз ви читаєте новину «Онуфрій втратив титул митрополита Київського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути