Ексклюзиви
четвер, 19 квітня 2018 20:23

Онищенко міг оприлюднити запис розмови з Порошенком під тиском Заходу - політолог

Онищенко міг оприлюднити запис розмови з Порошенком під тиском Заходу - політолог
Петро Олещук: Онищенко був наближений до президента. Через нього Порошенко вирішував питання, пов'язані з організацією партійної більшості. Фото: КиївПРАВДА

Є всі підстави вважати, що запис розмови між нардепом-утікачем і президентом Петром Порошенком достовірна.

Про це в коментарі для Gazeta.ua розповів політолог Петро Олещук.

"Відомо, що Онищенко був наближений до президента. Через нього Порошенко вирішував питання, пов'язані з організацією партійної більшості. Інформація із запису цілком відповідає практиці українського парламентаризму. Онищенко зараз перебуває в західній Європі. Він сам сказав, що передав всі дані до американських спецслужб. На відміну від Дмитра Фірташа - до нього немає претензій ні в Європі, ні в Америці. Ця інформація може слугувати своєрідним захистом для нього. Цілком можливо, що Олександр Онищенко вирішив оприлюднити запис під тиском Заходу", - пояснює експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європа може розірвати всі зв'язки з Порошенком через "плівки" Онищенка - політолог

Ця історія зачіпає інтереси багатьох в українській політиці, каже політолог.

"Генпрокуратура подає позови проти операторів на ринку газу, ніби вони мають сплатити кошти за газорозподільчі станції. Хоча згідно до законодавства, вони перебувають у власності держави. Орендувати їх теж ніхто не може. Дуже дивно в часі співпали ці дві події.

Репутація Порошенка вже зібрала весь негатив, який тільки було можливо. Тому рейтинг президента суттєво не зміниться через оприлюднення розмови з Онищенком. Далі падати йому вже немає куди. Але якщо ця інформація буде підтверджена західними спецслужбами, може бути серйозною перешкодою для співпраці з західними партнерами", - наголошує експерт.

18 квітня нардеп Олександр Онищенко, який проживає в Іспанії, вийшов у ефір одного з українських телеканалів. Він включив аудіозапис своєї розмови з чоловіком, голос якого подібний до президента Петра Порошенка.
На записі чоловіки домовляються щодо екс-міністра екології Миколи Злочевського, який володіє газовидобувною компанією Burisma. За словами Онищенка, президентові запропонували частку в компаніях Злочевського. Після цього проти екс-міністра часів Януковича закрили всі кримінальні справи.

Зараз ви читаєте новину «Онищенко міг оприлюднити запис розмови з Порошенком під тиском Заходу - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути