Ексклюзиви
вівторок, 25 грудня 2018 16:38

Окружний адмінсуд Києва нагадав про відповідальність за невиконання рішень суду

Окружний адмінсуд Києва нагадав про відповідальність за невиконання рішень суду
Окружний адмінсуд Києва нагадав, що рішення суду повинні виконувати всі. Фото: Оask

Невиконання рішень суду може тягнути за собою відповідальність у вигляді штрафу, притягнення до кримінальної відповідальності і позбавлення волі.

Про це йдеться у заяві Окружного адміністративного суду м.Києва на офіційному сайті відомства.

У суді наголосили, що спроби дискредитації судової гілки влади, зокрема з боку представників виконавчої влади, порушують закони України і підривають довіру суспільства до судової гілки влади.

"Завжди дивує, з якою завзятістю представники виконавчої влади порушують не лише вимоги вітчизняного законодавства щодо невтручання у хід судового розгляду, поваги до незалежності суду, але й положення міжнародного права, відповідно до яких, коментуючи рішення суддів, виконавча та законодавча влада мають уникати критики, яка може підірвати незалежність судової влади або довіру суспільства до неї", - йдеться у заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Гройсмана відреагували на рішення суду щодо Насірова

Наголошується, що невиконання ухвал суду є підставою для накладення штрафу, а також для притягнення до кримінальної відповідальності і позбавлення волі. Існує законний порядок оскарження рішень суду.

"В разі незгоди з рішенням адміністративного суду, особа, навіть якщо вона є високопосадовцем поважного в країні органу, має відкрити КАС України і напевно "здивуватись" від наданого їй права його оскаржити в апеляційному порядку, після чого негайно ним скористатись", - зазначили у відомстві.

11 грудня Окружний адмінсуд Києва поновив Романа Насірова на посаді голови Державної фіскальної служби та постановив компенсувати йому суму зарплати за період "вимушеного прогулу".

Кабмін звільнив Насірова 31 січня. Суд відсторонив його від посади ще у березні 2017-го. Його звинувачують у зловживанні службовим становищем і службовому підробленні.

Слідство вважає, що він протягом 2015-2016-х, діючи в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, надав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку виносити безпідставні рішення про розстрочення податкового боргу ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр".

Кабінет міністрів готує апеляцію на рішення суду поновити Романа Насірова на посаді голови Державної фіскальної служби.

Зараз ви читаєте новину «Окружний адмінсуд Києва нагадав про відповідальність за невиконання рішень суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути