Ексклюзиви
середа, 15 серпня 2007 09:44

Оголосили конкурс з продажу 99,52% акцій ВАТ "Одеський припортовий завод"

Україна оголосила конкурс з елементами аукціону з продажу 99,52% акцій ВАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ) з початковою ціною 2,5 млрд грн, умови якого уряд затвердив 8 серпня.

Згідно офіційному оголошенню в газеті "Відомості приватизації" у середу, конкурс відбудеться у Фонді держмайна через 75 днів після публікації.

Коментуючи умови конкурсу, глава ФДМ Валентина Семенюк на минулому тижні заявила, що вони дадуть змогу брати участь у ньому максимально широкому кругу претендентів. При цьому існуючі соціальні зобов"язання і державні інтереси будуть збережені. Вона також уточнила, що перед конкурсом планується продаж "мізерного пакету" акцій ОПЗ на біржі, до якого увійдуть акції, не викуплені у ході пільгового продажу.

Глава Фонду висловила думку, що відкритий продаж ОПЗ на конкурсі з елементами аукціону, подібно до продажу меткомбінату "Криворіжсталь", дозволить повністю виконати план приватизації на 2007 рік, що становить близько 10 млрд грн і виконаний за підсумками першого півріччя лише на 13%.

Згідно опублікованим умовам покупець ОПЗ повинен протягом п"яти років інвестувати в підприємство 1,2 млрд грн і збільшити обсяги його виручки до 2,57 млрд грн, що на 36,8% перевищує показник 2006 року. При цьому в умовах докладного викладений план реконструкції і модернізації по кожному цеху заводу.

У конкурсі зможуть брати участь промислові інвестори, які протягом трьох останніх років займалися виробництвом хімічної продукції або сировини для неї, а також компанії, які щонайменше  рік контролювали такі підприємства.

За умовами, покупець не має права протягом п"яти років голосувати на загальних зборах акціонерів з питань збільшення (скорочення) розміру статутного фонду, зміни номінал акцій, перетворювати ОПЗ у  інші господарські товариства, а також без попередньої згоди ФДМ відчужувати все або значну частину майна заводу.

Крім того покупець або уповноважений ним орган будуть зобов"язані зберегти фактичну чисельність робочих, що склалася за станом на 1 червня 2007 року.

Згідно умов, покупець також повинен виконати зобов"язання з безпеки експлуатації основного устаткування ОПЗ по прийманню, зберіганню і перевалюванню аміаку на експорт, по взаємодії цеху перевалювання аміаку з державним підприємством "Укрхімтрансаміак" і ВАТ "Трансаміак" (РФ), повідомляє "Интерфакс-Украина".

Зараз ви читаєте новину «Оголосили конкурс з продажу 99,52% акцій ВАТ "Одеський припортовий завод" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути